ZÁKAZNICKÝ SERVIS
NON STOP +420 539 000 290
PO-PÁ 9-18.00,

Víza Kanada

Zajistíme vám VÍZOVÝ SERVIS k letence za zvýhodněnou cenu! Poskytujeme konzultační servis pro získání potřebného víza. Napište nám


The Canadian Embassy

Laurenzerberg 2
Vienna
1010
Austria (Rakousko)
+43 1 53138-3010
+43 1 53138-3911
Po - Čt : 08:30 - 10:30
vienn-visa@international.gc.ca

Embassy of the Czech Republic
251 Cooper Street
Ottawa, Ontario
K2P 0G2
Canada
001613–5623875
001613–5623878
ottawa@emabas­sy.mzv.cz

 

Upozornění: Ke dni 14.11.2013 byla pro české občany zrušena vízová povinnost.

Pro občany ČR platí bezvízový styk pro pobyt do 180 dnů od prvního vstupu na území země. Nicméně s  platností od 1. srpna 2015 zavádí Kanada systém elektronického povolování cest „electronic travel authorization – eTA“ obdobný systému ESTA používanému v USA. Úkolem systému je prověření těch cestujících v letecké dopravě, kteří přijíždějí do Kanady (včetně tranzitu) v rámci bezvízového styku.  V termínu do 15. března 2016 je prověření systémem eTA nepovinné, po tomto datu již nebudou letecké společnosti přijímat k přepravě do Kanady bezvízové cestující bez platného povolení eTA.

Při vstupu do země se cestující musí prokázat pasem se strojově čitelnými údaji (nejlépe biometrickým), platným min. 6 měsíců ode dne vstupu a na vyzvání dále prokázat dostatek finančních prostředků, dobrý zdravotní stav a úmysl Kanadu včas opustit.

Dále je doporučeno mít připraveno:

  • kompletní harmonogram cesty včetně zpáteční letenky,
  • doklad o dostupných finančních prostředcích dostatečných pro plánovaný pobyt v Kanadě (výpis z bankovního účtu, platební karty, cestovní šeky apod.); výše těchto prostředků není přesně stanovena, rozhodujícím faktorem je délka a charakter pobytu; pro  turistické účely je doporučena částka 100 – 150 CAD na osobu a den; finanční prostředky lze prokázat v hotovosti nebo v cestovních šecích, kreditních kartách apod.,
  • doklad o zajištěném ubytování,
  • doklad o zajištěném cestovním zdravotním pojištění,
  • při služebních cestách pozvání od kanadského partnera, při návštěvě rodiny či přátel pozvání od nich,
  • doklad prokazující dobrý zdravotní stav; v praxi např. doklad prokazující, že cestující netrpí nakažlivou snadno přenosnou nemocí (tuberkulóza, ale např. nikoliv AIDS); v případě osob s pracovním povolením mohou imigrační orgány požadovat v závislosti na typu práce zdravotní vysvědčení.
     

Osoby mladší 18 let, které do Kanady cestují buď samostatně, či v doprovodu pouze jednoho rodiče, by si měly pro imigrační úředníky obstarat notářsky ověřený písemný souhlas rodičů či druhého rodiče (event. jiného zákonného zástupce) s jejich cestou.        

V případě osob mladších 18 let cestujících samostatně by písemný souhlas měl obsahovat kontaktní údaje na osobu, která bude za nezletilého v Kanadě během jeho pobytu odpovídat. Tyto podklady musí být vyhotoveny v úředním jazyce Kanady, tj. buď v anglickém, či francouzském jazyce, nebo do těchto jazyků přeloženy

Žádosti o pracovní a studijní povolení pro české občany  lze nyní podávat na kanadské ambasádě ve Vídni.

 Odkaz pro vyřízení registrace eTA (online, žadatel hradí sám poplatek 7 CAD): ZDE

Podmínky vstupu však doporučujeme před cestou ověřit u příslušného zastupitelského úřadu.
Aktuální informace naleznete též na oficiálních stránkách Ministerstva zahraničních věcí ČR zde

NEWSLETTER

Nechejte si zasílat akční nabídky letenek
na Váš email

LETENKY.CZ CESTOVÁNÍ JE ZÁBAVA