ZÁKAZNICKÝ SERVIS
NON STOP +420 539 000 290
PO-PÁ 9-18.00,

Víza Rusko

Zajistíme vám VÍZOVÝ SERVIS k letence za zvýhodněnou cenu! Poskytujeme konzultační servis pro získání potřebného víza. Napište nám


Velvyslanectví Ruské federace
Korunovační 34
Praha 6 – Bubeneč
16000
Czech Republic
00420-233 375 650
00420-233 371 492
embrus@tis­cali.cz

Posolstvo Češskoj Respubliki
ul. J. Fučíka 12/14
Moskva
123056
Russia
007495–2510544
007495–2501523
moscow@em­bassy.mzv.cz

 

Pozor: Pro kompletní vyplnění žádosti je nutné znát číslo voucheru od turistické organizace. S vyhotovením tohoto voucheru Vám rádi pomůžeme.

Pozor: Při vyplňování žádosti prosím  jako místo podání uveďte "VISA APPLICATION CENTER VHS ( PRAHA)"

 

Požadavky:

  • cestovní pas s minimální platností 6 měsíců po předpokládaném ukončení pobytu v Rusku (nelze použít pasy s expresním vyřízením s dobou platnosti 6 měsíců!), s minimálně jednou dvoustranou volnou
  • 1 x kopie datové stránky cestovního pasu
  • 1 x vyplněný online formulář
  • 1 x fotografie pasového formátu
  • kopie smlouvy o cestovním pojištění na celou dobu pobytu v Rusku (pokud má žadatel pojištění na platební kartě, je nutné doložit potvrzení z banky a kopii přední strany platební karty)
  • pozvání od soukromé osoby ověřené cizineckou policií nebo turistický voucher (pokud nemáte možnost ani jednoho, můžeme vyřídit turistický voucher)
  • u žadatelů do 18 let je nutné doložit souhlas obou rodičů s vycestováním do Ruska a kopii rodného listu žadatele

 

POZOR!!! Města s omezeným pohybem turistů, kde mohou nastat problémy s registrací kvůli speciální vojenské nebo strategické důležitosti těchto měst:
Novomoskovsk - Mirnyj - Novosibirsk - Adle r- Kazan - Samara - Vladivostok - Habarovsk - Irkutsk - Barnaul - Petropavlovsk – Kamčatsky - Petrozavodsk - Sahalin - Stavropol - Perm - Rostov - Nerjungri

Orientační doba vyřízení víza:

  • 2 - 3  týdny včetně vyřízení turistického voucheru

Platnost víza:

  • dle dat v pozvání či turistickém voucheru, maximálně však 30 dnů

Poplatky:

  • standardní vyřízení za 10 pracovních dnů od podání na ambasádu v Praze včetně vyřízení turistického voucheru:
       cena činí 1 990 Kč - k zakoupené letence v naší kanceláři
       cena činí 2 440 Kč - bez letenky
  • urgentní vyřízení za 4 pracovní dny od podání na ambasádu v Praze včetně vyřízení turistického voucheru *:
       cena činí 3 430 Kč
  • standardní vyřízení za 10 pracovních dnů od podání na ambasádu v Praze s vlastním pozváním:
       cena činí 1 490 Kč - k zakoupené letence v naší kanceláři
       cena činí 1 940 Kč - bez letenky
  • urgentní vyřízení za 4 pracovní dny od podání na ambasádu v Praze s vlastním pozváním *:
       cena činí 2 930 Kč

* V případě podání žádosti o vízum na jiné pobočce Student Agency než v Praze, je nutné připočítat dva pracovní dny pro vyřízení.

Cena turistických voucherů:

  • 950 Kč - k zakoupené letence nebo zájezdu v naší kanceláři
  • 1 400 Kč - bez letenky

Upozornění: dle aktuální informace z ambasády budou víza pro děti od 6ti let věku včetně zpoplatněny stejnou částkou, jako žádosti dospělých. Na poplatek nemá vliv to, zda jsou či nejsou děti zapsány v pase rodičů. Vyřízení víz pro děti do 6 let je zdarma.

Důležité upozornění: Ohlašovací povinnost
Dne 15. ledna 2007 vstoupil v platnost zákon RF č. 109 o migrační databance cizinců a osob bez občanství v Ruské federaci, který stanoví povinnost ohlásit adresu místa pobytu na území RF. Nová právní úprava převedla povinnost hlásit adresu pobytu občana ČR v RF na přijímající stranu a nově stanovila povinnost takového občana se po odjezdu z místa ubytování písemně odhlásit. Občan ČR má nově povinnost mít u sebe nejpozději po uplynutí 3 pracovních dnů od příjezdu do místa ubytování doklad o tom, že adresu místa pobytu nahlásil.

Ke stažení:

aktuální typ žádosti:

 

 

Pozor: Při vyplňování žádosti prosím  jako místo podání uveďte "VISA APPLICATION CENTER VHS ( PRAHA)"

 

 

Požadavky:

  • cestovní pas s minimální platností 6 měsíců po předpokládaném ukončení pobytu v Rusku (nelze použít pasy s expresním vyřízením s dobou platnosti 6 měsíců!), s minimálně jednou dvoustranou volnou
  • 1 x kopie datové stránky cestovního pasu
  • 1 x vyplněný online formulář
  • 1 x fotografie pasového formátu
  • vízum do cílové země
  • rezervace letenky

Tranzitní vízum se vystavuje na dobu potřebnou pro průjezd územím Ruské federace (v závislosti na trase cesty a dopravním prostředku) a nebo v případě přestupu (s právem pobytu v místě přestupu po dobu nepřesahující 48 hodin).

UPOZORNĚNÍ: Cestující do Kazachstánu a Běloruska letící přes Moskvu potřebují při přestupu v Moskvě tranzitní vízum.

 

Orientační doba vyřízení víza:

  • 2 týdny

Platnost víza:

  • dle požadovaných dat v žádosti

Poplatky:

  • standardní vyřízení za 10 pracovních dnů od podání na ambasádu:
       cena činí 1 490 Kč - k zakoupené letence v naší kanceláři
       cena činí 1 940 Kč - bez letenky
  • urgentní vyřízení za 4 pracovní dny od podání na ambasádu *:
       cena činí 2 930 Kč

* V případě podání žádosti o vízum na jiné pobočce Student Agency než v Praze, je nutné připočítat dva pracovní dny pro vyřízení.

Upozornění: dle aktuální informace z ambasády budou víza pro děti od 6ti let věku včetně zpoplatněny stejnou částkou, jako žádosti dospělých. Na poplatek nemá vliv to, zda jsou či nejsou děti zapsány v pase rodičů.

Důležité upozornění: Ohlašovací povinnost
Dne 15. ledna 2007 vstoupil v platnost zákon RF č. 109 o migrační databance cizinců a osob bez občanství v Ruské federaci, který stanoví povinnost ohlásit adresu místa pobytu na území RF. Nová právní úprava převedla povinnost hlásit adresu pobytu občana ČR v RF na přijímající stranu a nově stanovila povinnost takového občana se po odjezdu z místa ubytování písemně odhlásit. Občan ČR má nově povinnost mít u sebe nejpozději po uplynutí 3 pracovních dnů od příjezdu do místa ubytování doklad o tom, že adresu místa pobytu nahlásil.

DŮLEŽITÉ SKUTEČNOSTI TÝKAJÍCÍ SE TRANZITNÍCH VÍZ DO RUSKA:

1. Občané ČR, kteří cestují do třetí země a projíždějí přes území RF, jsou povinni disponovat ruským tranzitním vízem. Výjimkou je situace, kdy cestující neopustí tranzitní prosotr mezinárodního letiště na území RF (toto je povinen doložit letenkou prokazující, že mu po příletu do RF navazuje let z RF do třetího státu, a dále vízem takového třetího státu, je-li potřeba).

2. Pokud občan ČR pokračuje v cestě z jiného letiště v témže městě, např. přiletí na letiště Šeremetěvo 2 a pokračuje z letiště Domodědovo nebo Vnukovo, ruské vízum potřebuje. Pokud občan ČR přilétá a odlétá ze stejného letiště (např. Šeremetěvo 2), ale z jiného terminálu, je důležité si zjistit, zda při přechodu z jednoho terminálu na druhý opouští tranzitní prostor či nikoliv. Jestliže tranzitní prostor neopouští, vízum nepotřebuje.

 

Ke stažení:

aktuální typ žádosti:

 

 

Pozor: Při vyplňování žádosti prosím  jako místo podání uveďte "VISA APPLICATION CENTER VHS ( PRAHA)"

 

 POZOR!!! Města s omezeným pohybem turistů, kde mohou nastat problémy s registrací kvůli speciální vojenské nebo strategické důležitosti těchto měst:
Novomoskovsk
Mirnyj
Novosibirsk
Adler
Kazan
Samara
Vladivostok
Habarovsk
Irkutsk
Barnaul
Petropavlovsk – Kamčatsky
Petrozavodsk
Sahalin
Stavropol
Perm
Rostov
Nerjungri

 

1/ VYŘÍZENÍ VÍZA NA ZÁKLADĚ VLASTNÍHO POZVÁNÍ

Požadavky:

  • cestovní pas s minimální platností 6 měsíců po předpokládaném ukončení pobytu v Rusku (nelze použít pasy s expresním vyřízením s dobou platnosti 6 měsíců!), s minimálně jednou dvoustranou volnou
  • 1 x kopie datové stránky cestovního pasu
  • 1 x vyplněný online formulář
  • 1 x fotografie pasového formátu
  • kopie smlouvy o cestovním pojištění na celou dobu pobytu v Rusku - pokud má žadatel pojištění na platební kartě, je nutné doložit potvrzení z banky a kopii přední strany platební karty POZOR: na smlouvě musí být jasně vyjádřena územní platnost pojištění - "celý svět" , "Evropa a evropská část Ruské federace", "Rusko")
  • originální pozvání ověřené cizineckou policií*

*Náležitosti zvacího dopisu: vydání zvoucí organizací/společností na hlavičkovém papíře, psaný v ruském jazyce (musí obsahovat: razítko a podpis statutárního zástupce, registrační číslo firmy dle vnitrostátních právních předpisů a daňové identifikační číslo (v ČR = IČO a DIČ), správně uvedené celé jméno zvané osoby, její státní příslušnost, datum narození, číslo pasu, účel a časové rozmezí návštěvy, počet vstupů). Adresátem by mělo být konzulární oddělení Velvyslanectví RF v Praze.
Tyto podmínky platí při vyřízení víz pro občany EU, s výjimkou Velké Británie a Irska.

Poplatky:

  • standardní vyřízení za 11 pracovních dnů od podání na ambasádu v Praze s vlastním pozváním:
       cena činí 2 190 Kč - k zakoupené letence v naší kanceláři
       cena činí 2 640 Kč - bez letenky
  •  urgentní vyřízení za 5 pracovních dnů od podání na ambasádu v Praze s vlastním pozváním */**:
       cena činí 3 630 Kč

 

2/ VYŘÍZENÍ VÍZA VČETNĚ POZVÁNÍ

Požadavky:

  • cestovní pas s minimální platností 6 měsíců po předpokládaném ukončení pobytu v Rusku (nelze použít pasy s expresním vyřízením s dobou platnosti 6 měsíců!), s minimálně jednou dvoustranou volnou
  • 1 x kopie datové stránky cestovního pasu
  • 1 x vyplněný online formulář**
  • 2 x fotografie pasového formátu
  • kopie smlouvy o cestovním pojištění na celou dobu pobytu v Rusku - pokud má žadatel pojištění na platební kartě, je nutné doložit potvrzení z banky a kopii přední strany platební karty POZOR: na smlouvě musí být jasně vyjádřena územní platnost pojištění - "celý svět" , "Evropa a evropská část Ruské federace", "Rusko")

 

Pozor: Při vyplňování formuláře si prosím uložte IDkód a jako bezpečnostní otázku zvolte " What was your childhood nickname?" a jako odpověď "student agency". Do políčka "Účel návštěvy" zvolte "business". Jako "zvoucí organizaci" uveďte prosím "ooo" (v ruském jazyce zkratka pro společnost s ručením omezeným)

 

Poplatky:

  • 3 měsíční vízum (2 vstupy) včetně vyřízení pozvání, orientační doba vyřízení cca. 6 týdnů:
       cena činí 5 730 Kč - k zakoupené letence v naší kanceláři
       cena činí 6180 Kč - bez letenky
  • půlroční vízum (vícevstupové) včetně vyřízení pozvání, orientační doba vyřízení cca 6 týdnů:
       cena činí 6 200 Kč - k zakoupené letence v naší kanceláři
       cena činí 6 650 Kč - bez letenky
  • roční vízum (vícevstupové) včetně vyřízení pozvání, orientační doba vyřízení cca 6 týdnů:
       cena činí 6 600 Kč - k zakoupené letence v naší kanceláři
       cena činí 7 050 Kč - bez letenky

 Povinný poplatek za doručení

  • 1700 Kč

 

 

 

Pozor: Business vízum nelze vyřizovat v urgent režimu na základě doložení vlastního originálu pozvání ve formě dopisu.

Žádosti o vícevstupé vízum s vlastním pozváním není možné vyřizovat v urgentním režimu. Žádosti o jedno- a dvouvstupá víza lze vyřídit v urgentním režimu, pokud žadatel v minulosti uskutečnil min. 2 vstupy na území RF.

Je nutné dodat originál oficiálního pozvání.

V případě, že žadatel v minulosti neuskutečnil do Ruska min. 2 vstupy, popř. již neměl vícevstupé vízum, nemusí mu být vícevstupé business vízum na 1 rok uděleno.

 

Důležité upozornění: Ohlašovací povinnost
Dne 15. ledna 2007 vstoupil v platnost zákon RF č. 109 o migrační databance cizinců a osob bez občanství v Ruské federaci, který stanoví povinnost ohlásit adresu místa pobytu na území RF. Nová právní úprava převedla povinnost hlásit adresu pobytu občana ČR v RF na přijímající stranu a nově stanovila povinnost takového občana se po odjezdu z místa ubytování písemně odhlásit. Občan ČR má nově povinnost mít u sebe nejpozději po uplynutí 3 pracovních dnů od příjezdu do místa ubytování doklad o tom, že adresu místa pobytu nahlásil.

Ke stažení:

aktuální typ žádosti:

 

 

NEWSLETTER

Nechejte si zasílat akční nabídky letenek
na Váš email

LETENKY.CZ CESTOVÁNÍ JE ZÁBAVA